Dark

Light

Dark

Light

Scroll to top

Huisstijl

Branding

Branding is gericht op het bouwen van een merk. Door een merknaam te vermelden en het logo te tonen is het mogelijk om de naamsbekendheid van het merk te vergroten. De branding voor online producten of diensten gaat anders in zijn werk dan de branding voor fysieke producten. Deze vorm van marketing heeft niet als doel om potentiële klanten te overtuigen, maar om naamsbekendheid op te bouwen. 

Wat is branding?

De werkzaamheden rondom branding zijn divers. Allereerst wordt het gebruikt om aan te geven dat een product of dienst is gemaakt door een specifiek bedrijf. Het zorgt ervoor dat mensen jouw bedrijf herkennen. Voor de basis van branding ontwerp je een uniek logo en een huisstijl.

Deze huisstijl wordt vervolgens doorgetrokken naar het ontwerp van de website of webshop, om een sterkere vertrouwensband met de potentiële klant te creëren. In feite zorg je er met een sterke branding voor dat de identiteit van jouw bedrijf verweven is in alle aspecten daarvan: van de producten tot de website en van de advertenties tot de facturen.

Dit zijn de grootste voordelen

Branding is de basis van jouw bedrijf. Vanaf het merkverhaal tot het ontwerpen van de huisstijl en van de communicatie met klanten tot het UX design van de website. Met een ijzersterke branding breng je jouw verhaal op de juiste manier over, waardoor potentiële klanten sneller betrokken raken bij het bedrijf. Branding heeft verschillende voordelen, maar het einddoel is om een sterke brug tussen jouw bedrijf en jouw doelgroep te bouwen.

Werk aan een sterke bedrijfsidentiteit

Als bezoekers de website bezoeken of een product in de winkel zien, dan zorgt branding in het beste scenario voor een positieve ervaring bij de potentiële klant. Met een sterke merkidentiteit ben je als bedrijf gedenkwaardig. De kunst is dan ook om ervoor te zorgen dat de merkidentiteit ontworpen is voordat het bedrijf wordt gelanceerd. Door de identiteit vooraf op te bouwen, geef je potentiële klanten de kans om het bedrijf te ontdekken. Na de ontdekkingsfase wil je als ondernemer dat de klant jouw bedrijf als voorkeur kiest en tot slot moet de bedrijfsidentiteit tot terugkerende klanten leiden.

Ondersteund bestaande marketingstrategieën

Om een goede advertentie te kunnen ontwerpen gebruik je de kleuren van de huisstijl en het logo. Door de bestaande marketingstrategieën te ondersteunen met een duidelijke branding, creëer je meer vertrouwen bij je doelgroep. Branding draagt daarom ook bij aan het vergroten van de verkoopcijfers en het eenvoudiger binnenhalen van leads.

Verbeter de algemene bedrijfsstructuur

Het is niet zonder reden dat de medewerkers bij de supermarkt allemaal hetzelfde dragen of het logo van bijvoorbeeld Facebook al jaren hetzelfde is. Een sterke merkidentiteit zorgt namelijk voor een goede algemene bedrijfscultuur. Branding is dus niet alleen belangrijk voor het presenteren van het bedrijf aan klanten, maar ook voor het motiveren van medewerkers binnen een bedrijf. Als een bedrijf een sterke basis heeft met een goede merkidentiteit, dan zorgt dit automatisch voor meer betrokkenheid vanuit medewerkers.

Laat de branding over aan HiRank

Als ondernemer heb je een idee en een visie. Om ervoor te zorgen dat deze visie op de juiste manier vertaald wordt, is het essentieel om de branding in de eerste stappen van het ontwikkelproces te verwerken. Om ervoor te zorgen dat de branding is afgestemd op jouw doelgroep, doet ons team eerst doelgroeponderzoek. Op basis van het doelgroeponderzoek en jouw visie maakt het team een plan waarmee jouw bedrijf op de beste manier wordt gepresenteerd aan het grote publiek. Zo zorgen wij samen voor een vliegende start van jouw bedrijf en helpen wij je met het ontwikkelen van een authentieke bedrijfsidentiteit. 

Merken waarvoor wij werken

GOOGLE RECENSIES

★ ★ ★ ★ ★

Wat onze klanten zeggen over
branding bij HiRank

Premiumvinyls
”24/7 aan het werk en bereikbaar voor vragen. Ze helpen je ook door mee te denken over hoe jou webshop beter in de markt te zetten??”
Robert-Jan

Eigenaar, Premiumvinyls

Proficientgroep
”Fijne communicatie en leveren goede input!”
Rachid

Eigenaar, Proficiëntgroep

Branding door HiRank

Kortom: laat je de branding over aan HiRank, dan mag je rekenen op de expertise en kennis van doorgewinterde professionals. Door ervaring weten zij precies waar jouw doelgroep behoefte aan heeft, waardoor het uitstippelen van een goede branding strategie eenvoudiger is. Ben jij benieuwd naar wat ons team voor jou kan betekenen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie. 

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te bieden.