Dark

Light

Dark

Light

Scroll to top

SEO

Zoekmachine optimalisatie (SEO) uitbesteden.🧠

5,0 ★ ★ ★ ★ ★
5,0 ★ ★ ★ ★ ★

35 Google reviews

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. In feite is SEO een verzamelnaam voor alle werkzaamheden die ervoor zorgen dat de positie van jouw website omhoog gaat in zoekmachines. Het doel van SEO is om meer bezoekers te trekken zonder geld uit te geven aan advertenties in zoekmachines. Dit doe je door onder andere te werken aan eerlijke, unieke en waardevolle content en ervoor te zorgen dat je website technisch in orde is. Geen zorgen, want wij bieden een helpende hand bij het oppakken van SEO werkzaamheden.

Waarom elk bedrijf moet investeren in SEO

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) is voor elk bedrijf dat de concurrentie graag een stap voor is een belangrijk aandachtspunt. Meer dan 90% van alle online gebruikers start hun zoektocht op het internet namelijk bij een zoekmachine. De gebruikers die via deze zoekmachines naar jouw website worden geleid, zitten vaak in de onderzoeksfase.

Zij zijn gericht op zoek naar een dienst of product en voeren daarom specifieke zoekwoorden in op bijvoorbeeld Google. Door kwalitatieve content te schrijven dat gericht is op deze zoekwoorden, verhoog je de kans op een hogere positie met meer verkeer naar jouw website als gevolg.

Een combinatie van een goede website en ijzersterke content

Veel websitebeheerders kennen de term SEO, maar het idee heerst dat SEO voornamelijk om content draait. In werkelijkheid is het een combinatie van een technisch goede website en ijzersterke, geoptimaliseerde content. Het schrijven of maken van deze content is niet voor iedereen weggelegd. Je moet namelijk rekening houden met allerlei regels die Google aan teksten stelt. Zo zijn er richtlijnen voor de leesbaarheid en schrijfstijl en is het belangrijk dat je keywords niet te vaak gebruikt. Hiernaast houd je rekening met afbeeldingen en videogebruik die ook geoptimaliseerd moeten worden. Een geoptimaliseerde website is volgens Google snel, gebruiksvriendelijk, slim ontworpen en indexeerbaar, maar daar blijft het niet bij. In totaal zijn er meer dan 100 rankingsfactoren die meespelen. 

Zoekmachine Optimalisatie

Een goed begin is het halve werk

Je pakt SEO het beste aan als je de webdesigner en de SEO specialist vlak na elkaar inzet. Zodra de website gemaakt is moet deze gecontroleerd worden op essentiële punten, waaronder de structuur, snelheid en mobiele bruikbaarheid. Als alles in orde is en de content geplaatst is, is het winstgevend om de website niet te publiceren tot alle SEO werkzaamheden ook zijn afgerond. Alle content die na de optimalisatie wordt geplaatst kun je periodiek laten bijhouden. Zo houdt je de SEO score hoog en werk je aan een goede marketingstrategie die op de korte én lange termijn vruchten afwerpt.

Marketing Bureau

Het verschil tussen SEO en SEA 

Dat SEO op de lange termijn vruchten afwerpt is het belangrijkste verschil met SEA (Search Engine Advertising). Als je je voornamelijk op SEA richt dan ben je bezig met het ontwikkelen en verbeteren van betaalde advertenties die bovenaan de zoekmachine verschijnen. Elke keer dat een gebruiker op jouw advertentie klikt, dan betaal je hier een bedrag voor. Je kunt met SEA zelf bepalen hoeveel geld je wilt investeren in de advertenties. Op het moment dat je geen advertenties meer plaatst, dan zie je over het algemeen de gebruikersstroom naar jouw website ook verminderen.

Met een SEO-strategie werk je aan het structureel verbeteren van content om een hogere positie te verdienen in plaats van te kopen. Stop je met SEO werkzaamheden? Dan heeft dit op de korte termijn geen invloed op de links die al ranken. Het is wel mogelijk dat concurrenten je in de toekomst verslaan op gebied van kwalitatieve content, waardoor je weer zakt in de ranking. Door periodieke SEO werkzaamheden uit te laten voeren voorkom je dit.

Zoekmachine Optimalisatie

Websiteanalyse aanvragen

Ben je benieuwd hoe jouw website of de online marketing voor jouw bedrijf ervoor staat? En wil je achterhalen welke verbeterpunten jullie kunnen doorvoeren? Vraag dan direct een websiteanalyse aan bij HiRank en zet vandaag de eerste stap naar een goede website die wél zorgt voor online groei. Wij geven graag advies op maat, zodat we samen kunnen kijken hoe we de resultaten van de online marketing kanalen nog effectiever kunnen inzetten.

  Deze merken en ondernemingen gingen je al voor!

  GOOGLE RECENSIES

  ★ ★ ★ ★ ★

  Wat onze klanten zeggen over
  SEO Zoekmachine Optimalisatie.

  Premiumvinyls
  ”Naast SEA staan wij organisch ook op bijna alle gewenste zoekwoorden bovenaan, top prestatie en erg blij mee”
  Robert-Jan

  Eigenaar

  Hicustoms
  ”Door dat wij met auto wrappen utrecht, auto wrappen rotterdam etc goed vindbaar werden in Google zijn wij pas echt gaan groeien”
  Jeremy

  Medewerker, Hicustoms

  Romanas Beauty Palace
  ”Voor ik het wist stond romansbeautypalace.nl met Microblading Rotterdam op nummer 1 en kreeg ik aanvragen binnen voor Microblading”
  Romana

  Eigenaar, Romana's Beauty Palace

  Hofkliniek
  ”Met een bezoekers stijging van meer dan 100% zijn wij enorm tevreden. We kijken uit naar de toekomst samen met HiRank”
  Nora

  Accountmanager, Hofkliniek

  Een samenvatting van de belangrijkste onderdelen van Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

  Je weet nu dat kwalitatieve en goede content net zo belangrijk zijn als een technisch goede website. Heb je deze twee onderdelen onder controle? Dan ben je al goed op weg om de SEO op jouw website naar een hoger niveau te tillen! Dit zijn de belangrijkste onderdelen van SEO werkzaamheden op een rij: 

  • het ontwerpen van een technisch goede website;
  • zoekwoorden onderzoek voor het schrijven van effectieve content;
  • het schrijven en maken van kloppende, kwalitatieve en bovenal unieke content;
  • tekstoptimalisatie waarbij o.a. leesbaarheid, grammatica, zinsopbouw en keywords een rol spelen;
  • verzamelen van backlinks van websites met een hoge domeinautoriteit;
  • het verhogen van de DA (domeinautoriteit) van de website;
  • het regelmatig publiceren van content;

  Heb jij nog een SEO vraag? Bekijk onze FAQ!

  Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

  Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd. Met SEO zorg je ervoor dat jouw website hoog rankt in zoekmachine zoals Google en daarmee realiseer je gratis relevante bezoekers naar je website.

  Hoe werkt Zoekmachine Optimalisatie?

  Zoekmachine optimalisatie “werkt” wanneer je structureel bezig gaat met het doorvoeren van optimalisaties aan je website. Binnen een SEO strategie zijn er 3 verschillende fundamenten waarop je een website kunt optimaliseren: Techniek, Content en Autoriteit d.m.v. Linkbuilding. Een werkende SEO campagne zal zich altijd terugbetalen!

  Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op

   Ga de uitdaging met ons aan,
   en behaal hogere posities in Google.

   SEO werkzaamheden zijn enorm divers en vragen om specifieke kennis en vaardigheden. Je doet er daarom goed aan om een expert in te huren die alle werkzaamheden uit handen kan nemen. Benieuwd naar wat dat kost? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan en ga met ons in gesprek!

   We gebruiken cookies om je de beste ervaring te bieden.