Dark

Light

Dark

Light

Scroll to top

UX/UI Design

UX design

Een UX designer is gespecialiseerd in het ontwerpen van producten, diensten en services en richt zich op het verbeteren van de gebruikerservaring. UX design wordt daarom ook ingezet voor het ontwerpen van websites, apps en webshops. Door een website, app of webshop te laten ontwerpen door een UX designer, is het mogelijk om de gebruiker te voorzien van een optimale ervaring op het platform. Het gevolg is een positieve ervaring, waar jij als ondernemer van profiteert.

Wat is UX design?

Tijdens het ontwerpen van een website, app of webshop is het belangrijk om aan de verwachtingen van de bezoeker te voldoen. Dit doet de UX designer door in de huid van de doelgroep te kruipen, waardoor het eenvoudiger te achterhalen is waar de bezoeker behoefte aan heeft. Voor alle gebruikers is het op zijn minst belangrijk dat zij het product of de dienst waar zij naar zoeken snel kunnen vinden op de website.

Het is ten tweede belangrijk dat deze diensten en producten eenvoudig besteld en afgerekend kunnen worden. Tot slot is het voor zowel gebruikers als zoekmachines én de website-eigenaar belangrijk dat de website goed werkt, snel reageert en een logische structuur heeft. 

De algemene ervaring van de gebruiker of klant heeft invloed op de uiteindelijke tevredenheid. Hoe prettiger de ervaring, hoe groter de kans dat de (potentiële) klant jouw bedrijf, product of dienst bij anderen onder de aandacht brengt. Een optimaal UX design zorgt voor authenticiteit, een hogere omzet en een optimale klanttevredenheid. Alle reden om te investeren in UX Design voor verschillende aspecten van de bedrijfsvoering.

Investeren in UX design

2022 is het ideale jaar om te investeren in UX design, omdat de manier waarop gebruikers naar diensten of services zoeken drastisch is veranderd. Potentiële klanten zoeken meer online en dat heeft ook voor een aanpassing in het algoritme van zoekmachines gezorgd. Één van de rankingsignalen wordt bijvoorbeeld beïnvloed door het UX design van de website, webshop of app. In een notendop betekent dit dat de gebruikerservaring op de website een grote invloed heeft op de plaats van de site in de zoekresultaten.

De voordelen van UX-design

Bespaar op kosten

Het grootste voordeel van investeren in UX design is dat je als ondernemer op kosten bespaart. Een slim design zorgt er namelijk voor dat bezoekers op een effectieve manier door de website worden geleid. Uiteindelijk belanden zij op een landingspagina waar zij een specifieke actie afronden, zoals het plaatsen van een bestelling of het achterlaten van contactgegevens.

Besteed minder tijd aan klantenservice

Met een goed UX ontwerp wordt de klantenservice ontlast. Als mensen informatie namelijk eenvoudig kunnen vinden, dan leidt dit tot minder vragen. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor bezoekers. De bezoeker hoeft namelijk geen moeite te doen om contact te maken via een extern kanaal, maar krijgt direct antwoord op vragen via de website.

Een ideaal formaat op alle apparaten

Een investering in UX design is ook een investering in SEO. Omdat een mobielvriendelijk ontwerp tegenwoordig de leidraad is voor zoekmachines, is UX design de beste keus. Het zorgt namelijk niet alleen voor een technisch goede website, maar is ook responsief design. Het zorgt er bovendien voor dat pagina’s sneller worden geladen, en dat heeft ook weer invloed op de positie van de site in Google.

Perfectioneer de klantervaring

Tot slot verbetert een goed UX design de klantervaring op de website. De UX ontwerper houdt rekening met de behoeften van de doelgroep en speelt op basis hiervan in op de klantreis. Dit zorgt ervoor dat bezoekers eenvoudiger kunnen navigeren door de website en worden aangezet tot actie.

Merken waarvoor wij werken

GOOGLE RECENSIES

★ ★ ★ ★ ★

Wat onze klanten zeggen over
UX design

Premiumvinyls
”24/7 aan het werk en bereikbaar voor vragen. Ze helpen je ook door mee te denken over hoe jou webshop beter in de markt te zetten??”
Robert-Jan

Eigenaar, Premiumvinyls

Proficientgroep
”Fijne communicatie en leveren goede input!”
Rachid

Eigenaar, Proficiëntgroep

User Experience design bij HiRank

Kortom: investeer je in UX design, dan sla je meerdere vliegen in één klap. De UX designers van HiRank houden niet alleen rekening met de technische kant van het ontwerp, maar doen ook uitgebreid onderzoek naar jouw doelgroep. Op die manier kan de designer zich in de schoenen van de gebruiker plaatsen, zodat er een ontwerp ontstaat waarin actie ondernemen wordt gestimuleerd. Ben jij benieuwd naar wat ons team voor jou kan betekenen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie. 

We gebruiken cookies om je de beste ervaring te bieden.